למה אתה לא מצליח לגמור? הסיבות והפתרונות לשפיכה מעוכבת

טיפול באימפוטנציה

זה אולי נשמע מוזר, אבל בשנים האחרונות ישנם עוד ועוד גברים שמתלוננים על כך שהם לא מצליחים לגמור. התופעה הזו נקראת שפיכה מעוכבת או שפיכה מאוחרת והיא לא מהנה כפי שהיא אולי נשמעת: הסקס אמנם ארוך יותר (לעיתים השפיכה מתרחשת רק לאחר 45 דקות!), אבל ממש לא אומר שהוא טוב יותר… בהרבה מקרים מדובר בעניין מתיש שגורם לתחושת חוסר נוחות גם אצל הגבר וגם אצל האישה.

עוד מאפיין של שפיכה מאוחרת הוא שהבעיה היא רק בשפיכה עם חדירה ("בפנים") או שפיכה עם קונדום, כאשר אין בעיה עם אוננות.

אז מה יכול להיות הפתרון לשפיכה מאוחרת? כדי להבין מהם הפתרונות האפשריים, צריך קודם כל לנסות ולהבין מה יכולות להיות הסיבות: ישנן סיבות פיזיולוגיות, סיבות שמקורן בנטילת תרופות (למעשה כימיות) וסיבות פסיכולוגיות.

הסיבות הפיזיולוגית נטו בדרך כלל קשורות למחלות כמו סוכרת, טרשת נפוצה או אפילו פגיעה בעמוד השדרה. כל אלו פוגעות במנגנון שאחראי על השפיכה ומשבשות אותו.

סיבות כימיות בדרך כלל קשורות לתרופות נוגדות דיכאון ממשפחת ה-SSRI  כמו הפרוזק, וזה לא מפתיע מכיוון שהן מיועדות לעיתים לטיפול בשפיכה מהירה מדי… גם לאלכוהול יכול להיות אפקט דומה.

סיבות נפשיות לשפיכה מעוכבת

הסיבות הנפשיות לשפיכה מעוכבת הן מגוונות ומורכבות יותר מיתר הסיבות. הן יכולות להיות קשורות לחרדה ובעיקר לחשש מפני פעילות מינית אסורה עד כדי פחדים קיצונים כמו חשש מסירוס. באופן דומה, מי שאונן בסתר מחשש שייתפס על חם או זכה לחינוך שמצניע את הפעילות המינית כדוגמת חינוך דתי עשוי לסבול מקושי לגמור.

יש כמובן גם צד שקשור למאפיינים התנהגותיים : גברים שקשה להם לבטא רגשות או להיפתח רגשית בדרך כלל יתקשו גם להשתחרר בזמן קיום יחסי מין.

לבסוף, גם מתחים מול הפרטנר או אפילו מצבים של חוסר משיכה ופחד לצאת מהארון יכולים להקשות על השפיכה. הרבה פעמים האישה שואלת בקול רם למה הגבר לא מצליח לגמור, מה שמעלה עוד יותר את תחושת חוסר האונים אצלו וגורם לו לתחושת אשמה.

פתרונות וטיפול בשפיכה מאוחרת

עכשיו, כאשר הבנו את הסיבות המרכזיות לגמירה מאוחרת, אפשר לתת כמה תשובות.

אם הסיבה היא פיזיולוגית, כדאי לפנות אל הרופא המטפל ולבקש את עזרתו. לעיתים הבעיה יכולה להיפתר דווקא על ידי תרופה לטיפול במצב שגם תשפיע לטובה על מנגנון השפיכה.

אם קיים חשש שהסיבה היא תרופתית (לעיתים לוקחים כמה תרופות ביחד), חשוב לפנות לפסיכיאטר המטפל או רופא המשפחה שינסה לבודד את התרופה שגורמת לבעיה ולמצוא לה חלופה. אסור למטופל להפסיק ליטול את התרופה על דעת עצמו.

סיבות פסיכולוגיות יכולות להיפתר על ידי חשיפה והכרה של הרגשות והתחושות המתעוררות בזמן קיום היחסים ועלולות להשפיע עליהם לרעה. טיפול פסיכולוגי או אפילו ייעוץ זוגי יכולים לעזור ולרוב גם לתרום לאיכות חיים גבוהה יותר במישורים אחרים.

פתרונות נוספים שיכולים לעזור לך לגמור מהר יותר

הפתרונות הנ"ל הם הפתרונות הקלאסיים, אך ישנן עוד כמה דרכים יצירתיות שאפשר לנסות.

קודם כל, אפשר לאמן את שרירי רצפת האגן, אותם שרירים שאחראים גם על מנגנון שחרור השתן. הרעיון הוא דווקא לכווץ את השריר וכך לגרום לעצירה. תרגול יכול להביא ליכולת לעצור ל-30 שניות, אבל כך גם לשלוט טוב יותר במנגנון השחרור.

אפשרות נוספת היא לא לכוון לאורגזמה נרתיקית, אלא לגרום לאישה להבין מה מענג את הגבר. כשלאט לאט עוברים מאוננות עצמית של כל אחד מבני הזוג למצב בו הם מסייעים אחד לשני… לבסוף האישה יכולה לעזור לגבר לגמור בתוך הנרתיק כשהוא קרוב לשפיכה. באופן זה העכבות נפתחות ולגבר קל יותר להגיע לאורגזמה מלאה.

טיפול מיני

לבסוף, אפשר כמובן לעבור טיפול אצל מטפל מיני או סקסולוג. מטפל מיני יכול לתת דגשים אופרטיביים של מה בדיוק צריך לעשות ביחד עם ניסיון להגיע ביחד עם המטופל לסיבות הפסיכולוגיות שחוסמות אותו מינית. בשלב מסוים עדיף ואפילו מומלץ להפוך את הטיפול לטיפול זוגי בו כל אחד מבני הזוג יזהה "מה עושה לו את זה" ובהתאם לכך יכול הפרטנר שלו לעזור לו בכך ולהעצים את הגירוי המיני

 

 

 

 

    לייעוץ עם ד"ר דניאל דריי השאר/י פרטים ונחזור אליך

    תודה על פנייתך
    נחזור אליך בהקדם!
    פתח אפשרויות ליצירת קשר

      לייעוץ עם ד"ר דניאל דריי השאר/י פרטים ונחזור אליך

      תודה על פנייתך
      נחזור אליך בהקדם!
      חייגו אלינו